Bitter Dergisi Röportajımız

Ekim 15, 2020

Bugüne Kadar Neler Yaptınız Kısaca Bahseder Misiniz?

  • 2015 yılı Çankaya Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldum. Tint Mimarlık 2. Nesil temsilciyim.2002 yılından bu yana Ülke genelinde çeşitli projelerde çözüm ortağı olmuş , bu alanda global gelişmeleri ,yenilikleri yakından takip ederek çalışma ve uygulamalara devam etmekteyiz.

Tint Mimarlık Nasıl, Ne Zaman , Hangi Vizyon Ve Misyonla Kuruldu?

  • Tint Mimarlık şirketinin temelleri 2002 yılına dayanıyor ancak fiili adı 2015 yılında vücut bulmuştur .Vizyon ve misyonumuz farklı çalışma disiplinlerini bir araya getirip doğrudan kullanıcıya ulaşarak daha nitelikli ve doğru neticeyi elde etmektir.

Bir Projeye Başlarken İlk Nelere Dikkat Edersiniz? Proje Öncesi Ekibinizle Nasıl Bir Hazırlık Yapıyorsunuz?

  • İlk olarak bizim için üretimimizin sürdürülebilir ,çevreye ve insana duyarlı olması önemli. Sonuç olarak her birimiz bir yerlerde kullanıcı sıfatındayız .Proje hazırlık aşamalarımız hayal etme üzerine başlıyor. Ekip arkadaşlarımızdan başlayacak iş ile alakalı projenin onlara hissettirdikleri ve mekanın oluşturduğu etki üzerine hayal eder ve fikir paylaşımında bulunuyoruz .Böylece daha özgün ve estetik yapılar elde ediyoruz.

Farklı tipolojilerde ve ölçeklerde birçok mimari ve iç mimari projeye imza atıyorsunuz. Bu kadar çeşitli projelerde çalışmak size neler katıyor?

  • Temeline bakarsanız bunu bir soru çözme pratiğine benzetebilirsiniz .Bir problem çeşidini ne kadar çok görürseniz o kadar hızlı çözer ve pratikleşirsiniz .Farklı tipolojideki projelerde çalışıyor olmakta aynen bu duruma benziyor zamanla aşina olup bir konut tasarımında kullandığınız detayı başka bir ofis projesinde kullanabiliyorsunuz.

Hangi Konseptte Ve Ölçekte Olursa Olsun Tasarımlarınızın Ardında Sizi İfade Eden Ve Asla Vazgeçemem Dediğiniz İlkeleriniz Var Mı? Tasarım Felsefenizi Nasıl Tanımlarsınız?

  • ‘’SADELİK’’

Bir Projeyi Başarıya Götüren Kilit Noktalar Nelerdir Sizce?

  • Yapı küçük detayların bütünüdür diyebiliriz, dolayısıyla projeyi başarıya götüren en hassas nokta detaylardır .İtalyan teorist Mimar Frascari de detayı yapının temel kurucusu olarak görür ve yapının bütününü etkileyen bir tür çözünürlük problemi olarak ele alır. Geri kalan hususlar detayı doğru formda uygulayıp düşünsel ve eylemsel inşa birlikteliğini yakalamak diyebiliriz.

Tasarımlarınızda Size Neler İlham Veriyor? Yaratıcılığınızı Nasıl Besliyorsunuz?

  • Mimarlık hem sosyal hem de kültürel bir bağlamdır. Bazen bir kitap size ilham kaynağı olabiliyorken, bu bazen bir müzik bazen de bir şiirdeki mısra bize ilham kaynağı olabiliyor. Bunların yanı sıra çok örnek görme, çok gezme ve mesleki kitap okuma diyebilirim.

Bitter Dergisi Röportajımız, Başarının Kilit Noktası Detaylardır.

30/04 2024

Kentsel Yaşamın Evrimi: Mimari Perspektif

Kentsel yaşamın evrimi, tarih boyunca insan topluluklarının sosyal, ekonomik ve kültürel dinamikleriyle birlikte karmaşık bir şekilde şekillenmiştir. Bu evrim sürecinde mimari, kentlerin yalnızca fiziksel yapıları değil, aynı zamanda yaşam tarzları, toplumsal ilişkiler ve çevresel uyumları da...

25/04 2024

Mimari ve Toplumsal Değişim Mekanların Rolü

Mimari, sadece fiziksel çevreleri şekillendiren bir sanat ve bilim olmanın ötesinde, toplumsal dönüşümün ve gelişimin katalizörü olarak da önemli bir rol oynamaktadır. Mekanlar, sadece yapılar değil, aynı zamanda insan etkileşimleri, kültürel bağlam ve toplumsal dinamiklerin bir...

25/04 2024

Tarihi Mirası Koruma ve Modernizasyon Dengesi

Tarihi miras, toplumlar için büyük bir öneme sahiptir. Ancak, bu mirası korurken modernizasyonu da göz ardı etmemiz gerekiyor. Bu dengeyi sağlamak, hem geçmişimizi korumak hem de geleceğe adım atmak anlamına gelir. Ayrıca okuyun: Hangi Burçsunuz ?...

Hemen Ara