Mag Dergisi Röportajımız

Ekim 15, 2020

TİNT Mimarlık Türkiye’nin Çehresini Şekillendiriyor!

Tint Mimarlık 2. nesil temsilcisi olan Saltuk Furkan TOPÇU ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Tint Mimarlık bünyesinde bulunan ürün gamından pandemi sürecinin sektörel etlisine kadar birçok konuda fikrini aldığımız TOPÇU, okuyucularımız için merak edilen soruları yanıtladı.

Saltuk Furkan Bey, Öncelikle Sizleri Ve Firmanızı Tanıyabilir Miyiz?

2015 Çankaya Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldum. Tint Mimarlık 2. nesil temsilcisiyim. Firmamız 2002’den bu yana ağırlıklı Ankara olmak üzere Ülke genelinde çeşitli mimari projelerde çözüm ortağı olmuş, bu alanda global gelişmeleri, yenilikleri yakından takip ederek çalışma ve uygulamalarına devam etmektedir. Bunun yanında hareketli ve sabit mobilya, bahçe mobilyası ve yatak üretimi gerçekleştirmekteyiz.

Pandemi Süreci (Koronavirüs’ün) Sizlere Etkileri Nasıl Oldu?

Pandemi süreci ile beraber bizim de iş alışkanlıklarımız ve portföyümüz değişmekte. Öncesinde daha kamusal alanlar (Ofis, Mağaza, Okul, Hastane) ölçeğinde iş yaparken , süreçle beraber artan talep doğrultusunda açık yaşam formlarına (müstakil, bahçeli ev açık hava rekreasyon alanları)  yönelmiş bulunmaktayız.

Bilhassa konumlandığımız Çayyolu bölgesinde bulunan villa tarzı bahçeli yapı modellerine olan talep bize de olumlu yansıdı. Tasarım çizgimizi, hem yeni  hem de tadilat alanında bir çok proje üzerinde gösterme fırsatı bulduk diyebiliriz.

“Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak”

Alışkanlıklarımız ve yaşam tarzımız bu süreçle yeniden yapılanıyor. Özellikle yarı açık ve açık alanlar önceye göre daha değer kazanmış durumda.  Pandemi dolayısıyla insanların evde vakit geçirmesi fiziksel çevrelerini değiştirme ihtiyacını ortaya çıkardı. Bu periyotta fonksiyondan ziyade estetik kaygılar daha önem kazandı diyebiliriz. Öyle ki insanların renk seçimleri bile değişti. Bu dönemde bir çok müşterimizin yeni olmasına rağmen daha ferah alan oluşturmak için eşya yenilediğine şahit olduk. Covid’in tasarım üzerindeki potansiyel etkilerini önümüzdeki günlerde daha çok görecek gibiyiz.

Sizi Diğer Mimarlık Firmalarından Ayıran Özellikler Nelerdir?

Öncelikle bizi diğer firmalardan ayıran özelliğimiz  bünyemizde farklı disiplinleri de barındırıyor olmamız. Bugün, firmasında düzenli mekanik mühendisi ve inşaat mühendisi çalıştıran sayılı mimarlık ofislerindeniz. Bunu yanı sıra mobilya(Ev, Ofis, Bahçe) ve yatak üretimimiz bulunmakta. Tasarlarken tasarladığımız obje veya mekanın üretimini de yapıyor olmak bize daha gerçekçi, uygulanabilir, tutarlı projeler üretmemizi sağlamakta ve müşterilerimiz nezdinde fiyat performans olarak avantaj sağlamaktadır.

Mimari Uygulamalarda Proje Süreçleri Nasıl İşliyor?

        Bunu 7 adımda açıklayabiliriz;

  1. Beklentileri anlama ve istişare etme
  2. Çözüm argümanlarını oluşturma
  3. Mimari konsept ve temanın belirlenmesi
  4. Mekan ve mahalleri dijitalleştirme
  5. Planlama ve maliyetlendirme
  6. Prezentasyon
  7. Uygulamayı gerçekleştirme

Tasarımda Yenilikçi Çizgi, Mag Dergisi Röportajı

30/04 2024

Kentsel Yaşamın Evrimi: Mimari Perspektif

Kentsel yaşamın evrimi, tarih boyunca insan topluluklarının sosyal, ekonomik ve kültürel dinamikleriyle birlikte karmaşık bir şekilde şekillenmiştir. Bu evrim sürecinde mimari, kentlerin yalnızca fiziksel yapıları değil, aynı zamanda yaşam tarzları, toplumsal ilişkiler ve çevresel uyumları da...

25/04 2024

Mimari ve Toplumsal Değişim Mekanların Rolü

Mimari, sadece fiziksel çevreleri şekillendiren bir sanat ve bilim olmanın ötesinde, toplumsal dönüşümün ve gelişimin katalizörü olarak da önemli bir rol oynamaktadır. Mekanlar, sadece yapılar değil, aynı zamanda insan etkileşimleri, kültürel bağlam ve toplumsal dinamiklerin bir...

25/04 2024

Tarihi Mirası Koruma ve Modernizasyon Dengesi

Tarihi miras, toplumlar için büyük bir öneme sahiptir. Ancak, bu mirası korurken modernizasyonu da göz ardı etmemiz gerekiyor. Bu dengeyi sağlamak, hem geçmişimizi korumak hem de geleceğe adım atmak anlamına gelir. Ayrıca okuyun: Hangi Burçsunuz ?...

Hemen Ara