Mimari Fotoğrafçılıkta Doğruluk

Öncelikle Günümüz Teknolojisinin Fotoğrafçılık Üzerine Etkilerinden Bahsetmek İstiyorum…
Teknoloji Fotoğrafçılığı Nasıl Etkiledi?
Birkaç yıl önce Rich Norsigian, bir garaj satışında Amerikan manzara fotoğrafçısı Ansel Adams’ın kayıp fotoğrafları olduğu kanıtlanan 2 koli fotografik plakayı 45 dolara aldığında kendisine piyango vurduğunu düşündü. Bu durum tam da photoshop’un nasıl post-prodüksiyon işlerinde ve fotoğraflarını farklı değerlerde pozlayan fotoğrafçılar arasında standart hale geldiğini tartışırken ele aldığımız konuydu. Mükemmellik standart hale geldi, ki bu oldukça tehlikeli bir beklentidir.
Bu bölümde üzerine düşüneceğimiz yeni bir varsayım söz konusu. İşte senaryo:
Kazara birinin sorumsuzca ortalıkta bıraktığı bir zaman makinesinin içine düştünüz. Ve zamanda geriye doğru yolculuk ediyorsunuz. Ne kadar geriye gidersiniz?
Günümüzde çoğu kişinin telefonlarında oldukça donanımlı kameralara ve fotoğraf düzenleme yazılımlarına erişim şansı olması ve insanların oluşturdukları fotoğrafları kolaylıkla paylaşmalarına olanak sağlayan Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarının da yaygınlığıyla oluşturdukları fotoğraflara özen gösteren insanların yarattığı yükselen bir kültürden söz edebiliriz. Ankara mimarlık firmaları da dahil olmak üzere Profesyonel fotoğrafçılar da muhtemelen bu “fotoğrafçı” artışından etkilenmese de insanların bu meziyetleri takdir edilesidir. İnsanlar hayatlarından bir an yakalarken ya da bir hikaye betimlerken bir şeylere daha sanatsal bakmaya başladılar. Sonuç olarak çıta yükseldiği için her bir kişinin çektiği fotoğraf daha kompoze ve düşünülmüş hale gelmektedir.
Mimari Fotoğrafçılıkta Doğruluk
Mimari fotoğrafçılıkta doğru diye bir şey olmadığını düşünüyorum .Nihayetinde konudan sapıp, Mimari gibi göreceli bir kavram ve ,içinde bir çok doğruyu barındırıyor. Doğru açı dediğimiz ne olacak ki , çatı üzeri hava işleme ünitelerini post-prodüksiyonda dijital olarak kaldırmasının yarattığı endişe mi yok sa endüstriyel bir detay mı ?
Dijital olarak bir şeyleri değiştirmenin kabul edilir oluşunun sınırları nelerdir?
Bu ikili bir düşünce tarzı mıdır?
Ya her şey düşünülmeli, ya da hiçbir şey. Ya da elektrik hattını kaldırmak gibi küçük değişiklikler normal iken çatı üzeri malzemesi değerinde olan saçağı kaldırmak normal değil midir?