Türkiye’de Mimarlık
Türkiye’de Mimarlık , günümüz şartlarında zor bir seçim. Türk mimarisi 1923’den beri ülkemizin toprakları üzerine kurulan mimari yapıyı inceler. Türkiye’de mimarlık belirli dönemlerde yaygın olan mimari akımların kullanılmasından etkilenmiştir. Bunun haricinde Cumhuriyetimizin tarihi boyunca yaşanan bazı sorunlarından ve çelişkilerinden etkilenerek şekillenmiştir. Çelişkilerin en başında şüphesiz ki Doğu-Batı ikilemi vardır. Buna ek olarak geleneksel-modern veya geçmiş o dönemlere ait dindarlık-laiklik, siyaset gibi konular mimarinin gidişatını ciddi anlamda etkilemiştir.
Türkiye’de Mimarlık ve Osmanlı Mimarisinin Etkileri
Ülkemizdeki mimari sistem, başlangıçta Osmanlı mimarisinden ciddi anlamda etkilendi. 1930-1950 tarihleri aralığında yurtdışından birçok mimar getirtilmiştir. Özellikle Almanya, Avusturya ve İsviçre’den mimarlar çağırılarak kamu binaları inşa ettirilmiştir. 1940-150 yılları aralığında yeni bir mimari akım başladı. Türkiye bu mimari akımdan da etkilendi. 1970’li yıllara kadar yurtdışında geliştirilen mimari projeler de yapılsa da ağırlıklı olarak yerli mimari projelere yer verilmiştir. 1980’lerde özel sektörün ağırlığının arttığını bilsek de bu zamana kadar müteahhitlerin ve devletin sektöre etkisi büyüktür.
Günümüzde Mimarlık Firması Tercihi
Günümüzde mimarlık, üniversitelerde ilk başta kağıt üzerinde pratik yaparak sonrasında da bilgisayar tabanlı eğitimle evrensel mimari modeline geçmiştir. Ankara’da uzun yıllardır tecrübesini kanıtlamış Tint Mimarlık, geliştirdiği ve tamamladığı projelerle profesyonel kariyer portföyünü rahatlıkla gösterebiliyor. Afyon bölgesinde bir hastahanenin büyük bir kısmının ofise dönüştürülmesi örnek gösterilebilecek en büyük projeleri arasında yer almaktadır. Ankara Çayyolu bölgesinde hizmet veren Tint mimarlık, Mimarlık firmaları arasında tecrübelerini kanıtlamış profesyonel ekibiyle yüksek müşteri memnuniyeti sunuyor.